Tippa på fotboll

Den vanligaste sporten att betta på nätet är utan tvekan fotboll. Spelar du på Stryktipset från Svenska spel hittar du både svenska och engelska ligor samt  matcher från Champions league. Ibland kan även landskamper och andra stormatcher finnas med på tipskupongen. När du tippar på fotboll är det vanligast att tippa slutresultat. Det är den klassiska 1,X,2-kupongen som gäller för detta. På kupongen väljs 13 matcher ut och för vinst ska du ha minst 10 rätt. Om du ägnar dig åt live-betting kan du däremot tippa väldigt mycket mer då det gäller realtid. Det kan vara allt från vilken spelare som gör nästa mål till halvtidsresultat. Vid live-spel får du (om du spelar på en bra sajt) även realtidsinformation ifråga om spelarbyte eller andra truppförändringar samt om oddsen förändras. Om du är snabb och smart kan du ligga steget före bookmakerns oddsförändringar.

Oddsen bestäms av bookmakers över hela världen. Deras jobb är att ha koll på de senaste nyheterna om lagen och allt runtomkring matchen. Du som spelare har möjlighet att glida runt bland olika sajter och kolla de olika oddsen och lägga din satsning där du får störst utdelning. Du kan även använda de olika oddsen för att göra din egen avvägning inför din satsning. När du spelat ett tag bör du ha en slags gameplan, eller en bokföring över dina spel. På så sätt vet du vilka satsningar som gett utdelning och hur mycket du satsat osv.

Om du vill tippa på fotboll är det en stor fördel, ja nästan ett krav, att du känner till sporten och lagen. Detta för att du ska kunna tippa lite utanför boxen, alltså inte bara på alla lågodds-matcher. Då får du inte ut särskilt mycket pengar. Spela smart och ha kul så kommer du lära dig mer och spela bättre ju längre tiden går.